Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα τιμάμε την Σωτηρία

Στις 7.30 μ.μ. στην πύλη της ΕΤΜΑ η εκδήλωση στη μνήμη της

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου δολοφονήθηκε πριν από 29 χρόνια έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου δολοφονήθηκε πριν από 29 χρόνια έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, για τη συμπλήρωση 29 χρόνων από τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας και μέλους της ΚΝΕ, διοργανώνουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Αγίας Αννης και Ιερά Οδός).

Η περίοδος στην οποία πραγματοποιείται η εκδήλωση - τονίζουν σε ανακοίνωση οι συνδιοργανωτές - χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση που το ίδιο δημιούργησε για να κάνει ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη. Η νέα επίθεση «απαιτεί γενικό ξεσηκωμό για την απόκρουσή της και ένταση της πάλης για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με ταξική ενότητα και διεθνιστική αλληλεγγύη. Η οργάνωση της εργατικής τάξης, η μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, δημιουργούν προϋποθέσεις για αγώνες με προοπτική. Αυτόν το δρόμο επέλεξε η Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε και εμείς για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Σε μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική εκδήλωση καλεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία σημειώνει: «29 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία της νεαρής συναδέλφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου μπροστά στο εργοστάσιο γκέτο της ΕΤΜΑ. Η νεαρή φοιτήτρια με την απεργιακή προκήρυξη στο χέρι δολοφονήθηκε από οδηγό πούλμαν (τσιράκι της εργοδοσίας) μπροστά στην πύλη του γκέτο. Τα οράματα της Σωτηρίας είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως τότε, έτσι και σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης. Οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας με τους πολιτικούς τους εκφραστές, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ, έχουν στόχο την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Και στις μέρες μας η κρατική βία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός γεννούν θύματα στις γραμμές της εργατικής τάξης.

Γι' αυτό ο αγώνας μας επιβάλλεται να είναι καλύτερα οργανωμένος και πιο μαζικός. Η επιλογή του αγώνα είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Αυτόν το δρόμο διάλεξε και η Σωτηρία. Σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε και εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους. Μαζί, εργατική τάξη και νεολαία, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει σε μας που τον παράγουμε».

Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει με ανακοίνωσή του και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. «Η Σωτηρία είναι ανάμεσα στους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της εργατικής τάξης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ